perjantai 5. huhtikuuta 2013

Haaste!

Sain tällaisen haasteen Reetalta, kiitos hänelle!

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastetun pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Haastetun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

1. Olen ennemmin erakkoluonne kuin laumasielu. Viihdyn yhden-kahden itselleni hyvin tutun ihmisen kanssa, mutta en sen suuremmissa porukoissa kuin ehkä kerran kahdessa kuukaudessa.


2. Teen joko asiat täysillä, tai en tee ollenkaan. Välimuotoa ei ole. Joko käyn urheilemassa ja rääkkään itseni kuoliaaksi, tai en urheile ollenkaan. Sama oikeastaan... noh, kaikessa. (paitsi koulunkäynti; käyn siellä, mutten panosta tippaakaan)

3. Tykkään pitkistä matkoista. Tälläkin hetkellä istun autossa matkalla kohti Jyväskylää, jonne siis on meiltä noin neljän tunnin automatka. (tähän väliin sellainen asia, että hain tosiaan yhteishaussa autopuolelle, haaveena siis automaalarin opinnot. Vihaan autoja, paitsi rällä-ralli-monttuautoja. Mitä ihmettä?! Huhhuh... Olen joo hankala ihminen.) Kaikista parasta on kuitenkin junalla matkustaminen! Jos olisin rikas, tekisin siitä jokakuukausisen harrastuksen. Matkalla pitää olla joko seuraa (Sofia) tai kone. (kärsin muuten 15-vuotiaaksi saakka järjettömästä matkapahoinvoinnista, en pystynyt olemaan takapenkillä jos veljeni luki lehteä tm. Nyt taas voin surffailla netissä tai plärätä kännykkää parikin tuntia... Mitä ihmettä?)


4. Rakastan lyriikoita. Ei väliä tyylilajille, mitä musiikki edustaa, kaikki lyriikat on ahnam. Sen sijaan itse biisissä tykästyn ensinnä kokonaisuuteen, tai vaikka bassokuvioon tai komppiin. En oikeastaan koskaan lyriikoihin. Kirjoittaessani jotain johonkin, tykkään käyttää lainauksia eri biiseistä, vaikkei kyseinen kirjoitustyyli omaan tyyliini sopisikaan. (lyriikat puhekieltä/parhaimmillaan kunnon murretta tai slangia, ja minä kirjoitan aika pitkälti kirjakieltä)


5. En osaa selittää mitään lyhyesti. Survon kaikkialle tarkentavia sulkujen väliin kirjoitettua lisäystä, kuten ehkä yltä selviää.... Esimerkiksi Petsien johonkin yhteisöön kommentoidessani muiden tekstit ovat noin puolikkaita kommentteja (siellä on siis tietty merkkimäärä per kommentti) ja minulla menee 2-3 kommenttia...

6. Vaikka ihmiset yleensä toisin luulevatkin, en lue kirjoja. En sitten yhtään. Tai joo, viime vuonna luin J.R.R. Tolkienin Hobitti - matka sinne ja takaisin-kirjan, ja sitä edellisenä Anthony Kiediksen Arpikudoksen. (jälkimmäisen tosin useampaan otteeseen, rrrakastan tuota!) En lukenut yhtään muuta kirjaa, en edes kouluun äidinkielen tunneille vaadittuja.

7. Stressaan ja jännitän kaikkea. Pelkään ihan oikeasti kaikkea mahdollista, eniten ihmisiä. Stressaan itseäni hengiltä aina kaikesta pienestäkin. Tiedän, että ponin hoito on tämän viikonlopun ensiluokkaista -kiitos Sofia ja Veera! Silti... Eniten kyllä mietitytti jättää jyrsijät pikkuveljen hoidolle... Joudun kasaamaan itseäni parhaimmillaan pari päivää soittaakseni jollekin tuntemattomammalle ihmiselle, esimerkiksi eläinlääkärille.


8. En osaa asettaa itselleni realistisia tavoitteita. Ja jos asetan jonkin, jonka voisin joskus saavuttaakin, on se niin hankalasta aiheesta, etten onnistu siinä. Ja lannistun ihan mielettömästi epäonnistumisista.

9. En toimi yhtään kiristämisellä tai uhkailulla. En yhtään. Ei minulla itse asiassa edes ole mitään, millä minua voisi kiristää tai uhkailla. Enkä esimerkiksi saanut lisämotivaatiota äidinkielen opiskeluun, kun kyseisen aineen opettaja antoi välitodistukseen minulle seiskan, vaikka olisin yhdeksikön oppilas. Motivaatiota on korkeintaan puolet siitä, mitä syksyllä oli...

10. En katso paljoakaan elokuvia, mutta olen katsonut kaikki Taru Sormusten Herrastat (.... miten tuo taipuu :D) putkeen neljästi. Ja ensimmäisen osan kait seitsemästi, toisen viidesti. Tosiaan, en voi katsoa toista osaa jos en ole katsonut juuri ennen ensimmäistä, ja sama kolmannen osan kanssa. Enkä ole katsonut yhtään osaa lyhennettynä versiona koskaan, että joo, siihen saa varata about päivän.


11. Olen matka, ei päämäärä-ihmisiä. Lopputulokselle on aivan sama, jos matkaan en ole tyytyväinen. Kyseinen asia on eniten esillä hevosasioissa, nimenomaan Koon kanssa. Päästäksemme tähän tilanteeseen olen käyttänyt aivan liikaa pakotteita, tehnyt asioita, joita ei olisi, sekä ihan oikeasti pakottanut ponia aivan liikaa. Olihan se silloin 2010 super cool, kun mun heppapa toimii ilman varusteita!!11 Ja miksi? Koska se sai selkään jos ei toiminut. Asiat ovat toki toisin näinä päivinä, mutta nuo kalvavat edelleen sisintäni. Voisinpa pyyhkiä kaikki nuo epämukavat muistot sekä itseltäni että ponilta... Virheistä oppii ja so on, sekä olen saanut huomattavasti enemmän kärsivällisyyttä eläinten kanssa toimimiseen -niin, ja niitä vaihtoehtoisia taitojakin. Mutta silti, en vain pääse tuosta yli.

2.1. Onko oma heppa/poni?
- Miten sen nyt ottaa, äidin nimissä tuo on, (ainakin toistaiseksi) mutta kyllä omakseni sanon.

2.2. Lempi ratsastusvaatemerkki?
- ...... Onko pakko vastata? Ei-mitään.hajua, en edes muista milloin olisin viimeksi virallisesti ratsastusvaatteiksi kutsuttaviin rätteihin pukeutunut. Kollarit ja hupparit huomattavasti mukavempia!


2.3. Millä luokalla?
- Toistaiseksi yhdeksännellä.

2.4. Keräätkö jotain tiettyä teemaväriä hevoselle?
- En oikeastaan, tai joo, jos olisin rikas, keräisin. Puna-musta & vaalean(limen)vihreä-musta olisivat silloin huomattavasti enemmän esillä.

2.5. Lempiaine koulussa?
- Elämänkatsomustieto, koska paras opettaja & ihanan pieni ryhmä. (5 henkilöä koko yläasteelta) Ja joka neljäs tunti vapaa, jes!

2.6. Lempiruoka?
- Haudutettu lasagne, ilman lihaa. :D

2.7. Lempiblogi?
- Jessin hevosblogi, Vilun ei-hevosblogi ja Pyhiksen vlogi.

2.8. Lemmikit?
- 2x marsu, 2x gerbiili (+ poni & 4-6 koiraa, miten nuo nyt ottaa)2.9. Tilaatko jotain lehteä?
- En.

2.10. Kuulutko johonkin seuraan?
- Oulun seudun kani- ja jyrsijäharrastajiin, sekä Oulun Koirakerhoon (edustan kisoissa) ja Active Dogs'iin. (treenaan tuolla)

2.11. Lempivaatteet tallilla ja koulussa?
- Tallilla reisitaskuhousut, ei kenkiä ja toppi. Koulussa 2x toppi, sininen huppari kokoa XL ja jommat kummat värilliset mukapillifarkut.

Kysymyksiä en keksi, ja tämän haasteen voivat kaikki halukkaat tehdä -kaikki aikomani oli jo haastettu kerran tai useamman. :<


Pouni on nyt tosiaan Sofian ja Veeran hoidolla sunnuntaihin saakka. Kävin keskiviikkona sen selässäkin kiikkumassa -varustin ponin sidepullein ja suuntasimme kentälle. Kymmenen minuuttia yritin saada ponia rentoutumaan pidemmäksi aikaa kuin kahdeksi askeleeksi, mutta se ei vain onnistunut. Poni tikitti tai laahusti, selkä alhaalla ja hyvin epämiellyttävästi. Irroitin ohjat ja kiepautin kaulan ympäri -samantien allani oli rento hevonen, joka muutaman askeleen jälkeen pärski tyytyväisenä ja venytti itseään. Ehkä alan vähitellen tajuamaan, etten voi enää ratsastaa ponia varusteilla, se ei vain ole meidän juttu... Eilen sorkat pääsivät viilattaviksi, mutta syystä etten ehtinyt niitä loppuun saakka hioa, en viitsinyt ottaa jälkeen-kuvia ennen-kuvien kaveriksi ja kaviokuvapläjäys tulee luultavasti alkuviikosta. Hieman mietitytti, ontuisiko poni pahemminkin tänään, mutta onnekseni Sofia ilmoitti ratsastuksen menneen hyvin ja ponin olleen arkomatta.

(ei löytynyt konikuvia joita ei ole vielä miljoonaan kertaan nähty, joten jotain muuta väriä tällä kertaa!)

3 kommenttia:

  1. hihihiitiiätkyllä6. huhtikuuta 2013 klo 22.27

    taru sormusten herrat ;)

    VastaaPoista
  2. Heipähei! Käy vilkaisemassa kevään blogistalkkauksien tulokset täältä: http://emppuksiii.blogspot.fi/2013/04/kevaan-blogistalkkaukset-tulokset.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.