lauantai 7. helmikuuta 2015

PeltoSipuli


Reissun jälkimmäisen puolikkaan vietän Porvoossa Siinan ja Minkan luona. Perjantain myöhäisen saapumisajankohdan vuoksi varsaa pääsimme moikkaamaan vasta tänään, tekemisetkin oli jo jotakuinkin suunniteltu useampi kuukausi sitten. Harjailujen ja varustamisen jälkeen kävimme kierroksen tiellä, mutta totesimme, että vieraasta käsittelijästä on enemmän hyötyä jos suuntaammekin pellolle. Simpe on nimittäin siellä päässyt vetämään kierroksia ja aiheuttamaan turhia sydämentykytyksiä Minkalle, jonka jälkeen varsa ei ole juurikaan pellolla käynyt.


Varsan tehtävänä oli kävellä, plussana vielä sama tahti kanssani, sopiva sijainti minuun nähden ja suun kiinnipito samaan aikaan. Ilman niitä loikkia tai laukkapyrähdyksiä. Alkuun sain melko usein muistuttaa Siinaa ettei taakse jäädä valumaan vaan pysytään näköpiirissäni, muttei myöskään lähdetä edelle tai ravaamaan, saatika käytetä jalkojani tai käsiäni puruleluina.


Melko pian Siina kuitenkin tyytyi kohtaloonsa, vaikkei se moisista natsileikeistä tykännytkään. Pyöräytin Siinaa pidemmällä köydellä myös muutaman kierroksen varsan vapaavalintaisessa askellajissa ympyrällä että pääsisi vähän purkamaan turhia virtoja käyntipainotteisen talutustuokion jälkeen. Vasempaan kierrokseen varsa kirmaili jo ihan nätisti, mitä nyt välillä koitti puskea turhan lähelle minua, oikeaan kierrokseen lopulta riitti Minkan vierellä kävellen puolitoista ympyrää.


Tallin pihassa luminen varsa sai viltin yllensä ja kävimme vielä tiellä kierroksen kävelemässä. Takaisin pihalle saavuttuamme lyhentelin vielä vähän Siinan kavioita, joka sujui varsin nätisti kun Minka palkkasi varsaa paikallaan seisomisesta. Överipyöristin etenkin kärjet että Minka uskaltaa jatkossa raspailla rohkeammin.Ainakaan tänään Silli ei kyllä ollut kaikkien varoittelujen kaltainen, mutta saa nähdä millaista äksöniä varsa on meidän päiden menoksi huomiseksi kehitellyt...

Janita kävi keskiviikkona purkamassa Koolta energioita, joka oli kuulemma ollut kentälläkin loistavalla motivaatiolla varustettu. Huomenna samainen pari käy viihdyttämässä toisiaan jos saavat aikataulut käymään yksiin, sen jälkeen palaa ruunakin työhönsä allekirjoittaneen arkea täyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.